субота, 13. јануар 2018.

ПОДЗЕМЉЕ ВИРТУЕЛНОГ ГРАДА www.amika.rs

Испод виртуелног града  www.amika.rs - чији план видите - у подруму кафића... 


ПЛАН ВИРТУЕЛНОГ ГРАДА www.amika.rs

Чули сте за кафић „Код Јужне капије“? Ако нисте, значи да сте се мало дружили Са Радетом, Амиком и Прекобарцем у витуелном граду www.amika.rs  и током епопеје у 103 досадашња наставка електронског интерактивног визуелног романа „Насељавање Виз@нтије“.

Е, у том кафићу који ћете лекао пронаћи на на плану града приликом сређивања подрума откривен је улаз у подземље www.amika.rs  !!!У њему је било слика, рељефа, мапа и предмета који сведоче да је неки свет постојао пре овога, виртуелног! Нисмо први, тек други, а можда и ко зна који по реду настанка.

То врло онеспокојавајуће делује јер наговештава да ће и овај наш свет једном нестати. Суочени смо са прошлошћу коју тек треба открити, а то откривање тек ће се догодити, значи у будућности.

Тако се те две равни преплићу изазивајући пригушену панику и осећај измештености. Јесмо ли овде, или тамо, или смо негде између? Шта је од тога део будућности, у ком облику и када ће та будућност или „будућност“ стићи до нас? Каква је то виртуелна стварност пре стварно-виртуелног у www.amika.rs ?

Прва сазнања су стечена под светлошћу батеријске лампе


затим су унети рефлектори да осветле тајанствене ходнике, начињене су фотке и пренете у Удружење без адресе (УДБУ) да тамо буду детаљно проучени или заборављени. Улаз у подземље је импровизовано затворен па сада посетиоце кафића повремено обузме језа: хоће ли се, шта, ко, како, појавити из њих?

Ово је збирка фотки слика, рељефа, мапа и предмета из тајанственог подземља витуелног града www.amika.rs


Слике, рељефи, мапе у старијем огранку ходника


Нема коментара:

Постави коментар