недеља, 13. септембар 2020.

СВЕ ШТО СТЕ ХТЕЛИ ДА ЗНАТЕ О ВАНЗЕМАЉЦИМА

 Рекло би се, бар према сведочењима оних који су имали конкретна искуства са ванземаљцима, да је њима, из неког разлога, посебно интересантан људски организам, односно тело.

Све је више сведочења оних који тврде да су их ванземаљци киднаповали и затим проучавали њихов организам, па и вршили експерименте над њима. Сличне опите вршили су и на животињама, а узимали су и узорке камења, земље…

Зашто све то чине, не зна се тачно, али нас, разумљиво, највише интересује зашто их толико занима наше тело. Међутим, и нас, поред осталог, занима њихово тело.
Постоји ли начин да неко од Земљана утврди основне карактеристике ванземаљаца, односно њихов спољњи изглед, анатомско–биолошку структуру, њихове психичке способности, па и да према тим подацима изведе закључке какво је подручје односно планета одакле долазе, процени степен њиховог технолошког развоја, па чак и степен еволуције.


Шта знамо о ванземаљцима и колико можемо рећи да их познајемо?

На све ово осврнула су се двојица врсних познавалаца ове загонетне материје и дала, према својим сазнањима, конкретне процене. Ево неколико најосновнијих детаља из њихових истраживања.

Живе далеко од свог сунца

Британац Дејвид Кумер, из Херефорда, члан је групе која се бави проучавањем мистериозних појава везаних за НЛО–е. Недавно је изнео низ претпоставки и разматрања о анатомији, биолошким потребама и захтевима ванземаљаца. На основу њихових физичких карактеристика, Кумер је донео неколико закључака,
- Ако погледамо ванземаљце и прочитамо многе извештаје о отмицама, видимо да они, од случаја до случаја, веома разнолико изгледају. Али, ипак, у највећем броју примера слични су по неусклађености између тела и главе, за шта свакако постоје одређени разлози. И сам облик њихових тела указује на неколико ствари. Користећи земаљске врсте као мерило, не би се рекло да су, рецимо "мали сиви" бића која живе, под водом, јер, очигледно, немају аеродинамична тела. Друго, на основу тврђења очевидаца да ова врста ванземаљаца има велике очи, намеће се закључак да можда живе у мрачној или ноћној средини или, пак, да су нека подземна раса. Могуће је и да је њихово сунце удаљеније од њихове планете него наше од Земље, па да је интензитет светлости која стиже до њих, слаб. У том случају следи, да они добијају много мање ултраљубичастог зрачења од нас на Земљи.

Да ли њихове очи прикупљају светлост?

Ако је филм из Розвела, о обдукцији једног ванземаљца, истинит, да ли је мембрана, одстрањена том приликом из његовог ока, била, у ствари, ултраљубичасто филтер сочиво?
Што се тиче мањих, односно ситнијих тела ових ванземаљаца, можда је то последица већег гравитационог дејства њихове планете, комбиновано са другачијим атмосферским притиском. Могуће је да су на почетку процеса њихове еволуције, овај притисак и гравитационо деловање ограничили њихов раст и кретање. Да би се то надокнадило, побољшане су њихове интелектуалне способности, што вероватно може објаснити зашто су им несразмерно велике главе.

Неосетљиви на патње отетих

- Не оспоравам њихове психичке способности, али сматрам да је неправедно узимати као њен извор искључиво мождану масу.
Што се пак тиче њихових емоционалних реакција и односа према људској раси, степен технолошког развоја неке цивилизације не мора обавезно бити сагласан степену њеног социолошког развоја. Погледајте нас, са нуклеарним оружјем и свим оним страхотама које једни другима свакодневно чинимо. Погледајте лица људи који су уплетени у разне грозне сценарије. Да ли смо заиста толико различити од ванземаљаца који врше отмице, а можда и разна друга насиља? - пита се Дејвид Кумер, а потом наставља, 

- Што се тиче технологије ванземаљаца, она је свакако далеко супериорнија од људске. Могуће је да су је развили користећи се разним психичким законитостима којих ми, за сада, нисмо свесни. Ипак, ако су се њихове летелице квариле и затим падале, или ако су на неки начин обаране, значи да су или рањиви или веома неопрезни. Ако су од нас психички развијенији, не значи дакле да су и савршени. То се види и из чињенице да неће, или не могу, да осете или разумеју како се осећају људи које отимају и над којима врше експерименте, често при томе и из мозга отетог извлачећи церебралну супстанцу - објашњава Кумер.

Како се размножавају?

Не знам како се, услед "одсуства" полних органа (што је примећено у неким примерима), одређује пол једног "малог сивог", нарочито ако се то одређивање врши као код људи. Многе земаљске врсте имају репродуктивне органе у самом телу. Можда је то случај и са овим ванземаљцима? Ипак код неких ванземаљаца виђан је неки орган који би могао бити репродуктивни. Је ли то нека врста органа за полагање јаја (као код већине женки инсеката), или они пак имају само један род, односно сами себе "замењује", рађајући своје минијатурне верзије.
Уста ванземаљаца су углавном мала и у облику прореза. Сматра се да не би била много корисна за вербалну комуникацију, и зато они користе телепатију. Али и у том случају морају да познају неки језик, можда чак и сличан нашем. Ипак, иако структура уста искључује говор, онакав какав бисмо ми разумели, она допушта звукове као што су звиждук, цвркут и шиштање, што су потврдила и нека сведочења очевидаца. А овакав начин "говора" неодољиво подсећа на "говор" делфина. То би могло значити и да су они у некој међусобној, блиској разумној вези. Затим, оваквом облику уста, одговарала би лагана, течна храна. Сетите се случајева осакаћене стоке којој су ванземаљци одстрањивали неки унутрашњи орган. На мртвим телима ових животиња, у близини места одстрањених органа, било је и по неколико малих рупичастих рана. Претпоставља се да је одстрањење органа вршено управо кроз те рупе, које су мање од самих органа. Изгледа да су ти органи ванземаљцима били од мање важности за истраживања, односно да су их они претварали у течно стање, и исисавајући користили их можда и као храну.

Први анатомски приказ

Ово Кумерово разматрање може донекле илустровати анализа коју је сликовито дао један члан специјалне десеточлане групе блиске америчкој влади, под пседонимом "Фалкон". То је детаљан опис ванземаљца, типа "малог сивог", направљен према цртежима већег броја сведока – али и зачуђујуће детаљним анализама његове анатомије, што и наводи на закључак да је пре реч о једном ухваћеном или настрадалом уфонауту него о типизираном ванземаљцу.Било како било, први пут смо у прилици да видимо анатомски изглед једног интелигентног бића које потиче из звезданог система различитог од нашег.

"Фалкон" описује:

- Висина ових бића је између метар и метар и петнаест центиметара. Очи су веома велике, готово као код инсеката, и имају пар унутрашњих капака. На месту где би требало да је нос, имају само два отвора. Уста су мала, немају зубе, већ само очврсли део налик на гуму.
Унутрашњи органи су им прилично једноставни. Постоји један орган који изгледа функционише и као срце и као плућа, а систем за варење им је прилично упрошћен. Кожа ванземаљаца веома је еластична и тврда, вероватно очврсла од њиховог сунца. Мозак им је сложенији од нашег. Док је центар за контролисање наших очију смештен у задњем делу главе, њихове очи контролише предњи део мозга. Слух им је много бољи од нашег, и чак је осетљивији од псећег. Репродуктивни органи су им… постоје и мужјаци и женке.
Бубрези и бешика су као један орган, за избацивање непотребних материја. Имају још један орган за који научници претпостављају да служи за претварање чврстих материја у течне. Шаке им имају четири прста, а немају палчеве. Стопала су им мала и са опнама између прстију. Просечни животни век им је од 350 до 400 година, ови ванземаљци имају коефицијент интелигенције преко 200.

Пренето са /www.alo.rs

 www.amika.rs


Нема коментара:

Постави коментар